De Espresso Martini wordt volwassen. Topbartenders wereldwijd vervangen de neutrale wodka steeds vaker door gerijpte rum. Waarom? Omdat de natuurlijke vanille- en karameltonen van Rum perfect harmoniëren met de branding van de koffie. Hierdoor kunnen we de koffielikeur en suiker drastisch verminderen, voor een drink die complex en krachtig is, en dankzij de Scent onweerstaanbaar kerstachtig.
Ingrediënten
- 5cl Sentinel Rum
- 3cl Verse espresso
- 2cl Koffielikeur
- 1 Snufje zeezout
- Cookie Dough Scent
Bereiding
Doe de Sentinel Rum, de koffielikeur, de hete espresso en het snufje zout in een shaker met ijsblokjes. Shake minstens 15 seconden ("Hard Shake") om die kenmerkende crema te creëren. Schenk de drink uit in een voorgekoeld coupe- of martiniglas (fine strain). In plaats van de gebruikelijke koffiebonen, spray je 2-3 keer de Sentinel Cookie Dough Scent over de schuimlaag. De geur van vers koekjesdeeg ontmoet de sterke koffie. Kerstmis in een glas.
Rum-spresso Martini
De Espresso Martini wordt volwassen. Topbartenders wereldwijd vervangen de neutrale wodka steeds vaker door gerijpte rum. Waarom? Omdat de natuurlijke vanille- en karameltonen van Rum perfect harmoniëren met de branding van de koffie. Hierdoor kunnen we de koffielikeur en suiker drastisch verminderen, voor een drink die complex en krachtig is, en dankzij de Scent onweerstaanbaar kerstachtig.
Ingrediënten
Bereiding
Doe de Sentinel Rum, de koffielikeur, de hete espresso en het snufje zout in een shaker met ijsblokjes. Shake minstens 15 seconden ("Hard Shake") om die kenmerkende crema te creëren. Schenk de drink uit in een voorgekoeld coupe- of martiniglas (fine strain). In plaats van de gebruikelijke koffiebonen, spray je 2-3 keer de Sentinel Cookie Dough Scent over de schuimlaag. De geur van vers koekjesdeeg ontmoet de sterke koffie. Kerstmis in een glas.